Show menu
Suomi / English

Kävelykierrokset Tyrnävällä

TYRNÄVÄN RAITTI

(1,5 tunnin kävelykierros Tyrnävällä)

Kävelykierroksella tutustumme siemenpotun verran Tyrnävän historiaan ja kulttuurielämään. Paikallisissa tarinoissa elävät tietäjät, kummitukset, papit, juustomestarit ja kulttuurivaikuttajat. Matkalla Tyrnävän kirkolta Meijerikadulle katselemme myös nykyistä elämänmenoa, sillä pottu sitoo tänäkin päivänä Tyrnävän tukevasti maahan ja maailmaan. 

MEIJERIKADULLA JA MYLLYKIRJASTOSSA

(1 tunnin kävelykierros ja kohdekäynti Tyrnävällä)

Tunnin mittaisella kävelykierroksella tutustumme kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen teollisuusympäristöön, joka on säilynyt 1900-luvun alkupuolen asussa. Tyrnävän Osuusmeijeristä kasvoi aikoinaan yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä emmentaljuustoloista. Pömilästä riittää juttuja, mutta niitä riittää myös entisessä myllyssä toimivasta, ainutlaatuisesta Myllykirjastossa. Sen suojissa kukoistaa tyrnäväläinen sanataide ja kulttuurin laaja kirjo.   

KIRKON UKOLTA TAAVETIN KAUPUNKIIN

(2 tunnin kävelykierros Temmeksellä)

Kävelykierros alkaa Temmeksen kirkolta ja päättyy kylätalo Wäinölään. Kävelykierroksen aikana tutustumme kylän elämään. Tarinat kertovat mm. näytelmistä, tanssin rytkeestä, pajukerppuista, vikellyksestä ja ilmatähystämisestä. Mukaan mahtuu myös ojelmuksen verran tieasiaa, sillä Temmeksen kylä sijoittuu 4-tien molemmin puolin. Lisäksi jahkailemme temmesläisten itsepäisyyttä ja omatahtoisuutta sekä talkoohenkeä nykypäivänä.

X