Show menu
Suomi / English

Kempeleen kävely- ja pyöräilykierrokset

KULTTUURIA JA KUJERRUST- PYÖRÄILYKIERROS KEMPELEEN HARJULLA

(2-3 tunnin pyöräilykierros Kempeleessä)

Kempeleessä historialliset puurakennukset ja talonpoikaiset pihapiirit vuorottelevat modernin kylämiljöön kanssa. Laajat peltoaukeat, ruovikot ja metsäsaarekkeet täyttyvät keväisin linnuista. Lähde leppoisalle polkupyöräretkelle Kempeleen keskustasta. Asiantunteva opas pyöräilee kanssasi ja kertoo Kempeleen kulttuurimiljööstä ja valtakunnallisesti arvokkaasta lintualueesta. 

PYHISTÄ JA PUUTARHASTA 

(2 tunnin kävelykierros Kempeleessä)

Mistä löytyy vierekkäin trooppinen kasvihuone, lattian alle haudatut muumiot ja entinen ammustehdas? Entä mistä punakoivut tulevat? Voiko kirkko olla luvaton? Vastaus näihin, ja moneen muuhun kysymykseen löytyy kävelykierroksella Kempeleen kirkonmäeltä Pirilän puutarha-alueelle. Mitä siis odotat, tule nauttimaan kulttuurin helmistä vihreässä ympäristössä!

ALIKULKUJEN TAIDETTA - ART LINNAKALLIO GOES BAANA

(1,5 tunnin kävelykierros Kempeleessä)

Vuonna 2019 Art Linnakallio goes Baana -teemalla tehtiin taidetta kahdeksan alikulkusillan yhteyteen Kempeleen vilkkaimman pyöräilybaanan ja kävelytien varteen. Mikä ihme on Art Linnakallio goes Baana ja miksi se sinne baanalle on menossa? Mitä ovat Matrix-ankat ja mitä sisältävät tarinat Kempeleestä? Tällä taidekierroksella näihin kysymyksiin löytyy vastaus. 

X